Opening vernieuwde station Ede-Wageningen

Op 23 februari om 5:00 uur is het eindelijk zo ver! Deze vrijdagochtend vertrekken de eerste treinen vanaf het nieuwe station Ede-Wageningen. Er verandert dan veel. We zetten de belangrijkste veranderingen nog een keer voor u op een rij in dit nieuwsbericht.

Geen trein- of busreis gepland, maar wel benieuwd naar het vernieuwd station? Kom gerust een kijkje nemen. Het station is vrij toegankelijk.

Routes en bereikbaarheid

De hoofdingang van het vernieuwde station ligt straks aan de zuidkant van het station in plaats van aan de noordkant én aan de oostkant van de Klinkenbergerweg in plaats van de westkant.

Op de pagina wegafsluitingen en bereikbaarheid vindt u routebeschrijvingen en plattegrondjes die u de wegwijzen.

Let op: ook de bussen vertrekken vanaf het vernieuwde busplein aan de zuidkant van het station.

Bewaakte NS fietsenstalling

De nieuwe bewaakte fietsenstalling vindt u aan de zuidkant van het station. U kunt de stalling in en uit via bikelanes. Op de website van NS vindt u hier meer informatie over.

In de stalling vindt u ook het Fiets en Service concept: tijdens de stalling van uw fiets, kunt u reparaties laten uitvoeren. Als u voor 10:00 uur uw fiets brengt, is de reparatie voor 16:00 uur klaar. Daarnaast staan er in de bewaakte fietsenstalling ook ruim 200 ov-fietsen voor de reizigers klaar. De fiets opent u eenvoudig met uw ov-chipkaart in plaats van met een sleutel.

De NS fietsenstalling opent aan half uur voordat de eerste trein vertrekt en sluit een half uur na de laatste trein.

Achter de Frisokazerne vindt u een tijdelijke onbewaakte fietsenstalling.

Horeca

De ruimtes voor de horeca en winkels zijn nog niet helemaal klaar en ingericht. Vanaf 23 februari is er een tijdelijk koffie- en thee stand in één van de nieuwe horecalocaties.

Cafetaria Kappa Docie op het Noordplein blijft open en bereikbaar voor alle bezoekers

Het werk gaat door

Wanneer het nieuwe station eind februari in gebruik is genomen, is het nog niet klaar. Aannemerscombinatie EdesPoort heeft nog ongeveer een jaar nodig om het station en de fiets- en voetgangerstunnel af te maken, het Noord- en Zuidplein in te richten en het groen aan te leggen. Op de pagina werkzaamheden vindt u meer informatie over het werk aan het Noord- en Zuidplein.

Veelgestelde vragen

Hier leest u een antwoord op veelgestelde vragen over de opening van het vernieuwd station. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van spoorzone-ede.nl of download de bouwapp Spoorzone Ede. Hierin vindt u foto's, informatie over de werkzaamheden en planning en mogelijke hinder als gevolg van de werkzaamheden rondom station Ede-Wageningen.Heeft u vragen of klachten, of een ander soort melding over de bouw van het nieuwe station? Ook deze meld u via de app.

U vindt de app door te zoeken op Spoorzone Ede in de app-store. De app is gratis.