Wegafsluitingen en bereikbaarheid

Fietspad Blokkenweg

Periode: begin juli tot en met begin oktober

Aan de westkant (Utrechtse kant) van het station komen geluidschermen om geluidshinder van treinen zoveel mogelijk te verkleinen. Door de werkzaamheden is het laatste deel van het fietspad aan de Blokkenweg niet beschikbaar. Het gaat om het gedeelte tussen het station en de Zijdeweg. Fietsers worden omgeleid.

Sluiting spoorwegovergang Kerkweg

Periode: definitief

De overgang bij de Kerkweg is definitief dicht. Fietsers en voetgangers kunnen wel door de SOMA-tunnel bij deze overgang. Automobilisten kunnen gebruikmaken van andere routes, via de Keesomtunnel, de Koepeltunnel of de Albertstunnel.

Klik hier voor meer informatie over de sluiting van de overgang bij de Kerkweg.

Sluiting spoorwegovergang Sysselt

Periode: definitief

Vanaf augustus sluit de spoorwegovergang bij de Sysselt, ook voor voetgangers en fietsers. Vanaf dan moeten bezoekers via de kazerneterreinen naar de Sysselt. In eerste instantie zou er voor die tijd een langzaam-verkeer-viaduct gebouwd worden, zodat mensen daarop konden oversteken. Dit blijkt helaas niet meer mogelijk omdat er een zandhagedis is gevonden op deze locatie. Deze moeten we eerst veilig naar een andere plek brengen. Er wordt hard gewerkt om het langzaam-verkeer-viaduct er zo snel mogelijk te bouwen. De verwachting is dat het viaduct medio 2023 gereed is voor gebruik door fietsers en voetgangers.