Veelgestelde vragen over de opening van het station

Fietsenstalling

Vanaf 23 februari heeft u twee mogelijkheden om uw fiets te parkeren.

  1. Bewaakte fietsenstalling aan de zuidzijde. Deze fietsenstalling is te bereiken via het fietspad langs het spoor.
  2. Tijdelijke onbewaakte fietsenstalling aan de noordkant, achter de Frisokazerne. Deze fietsenstalling is te bereiken via de Nieuwe Kazernelaan.

De nieuwe bewaakte fietsenstalling opent een half uur voor de eerste trein en sluit een half uur na de laatste trein.

In de nieuwe fietsenstalling checkt u in en uit met uw OV-Chipkaart. U kunt ook gebruik maken van een fietstag die aan uw fiets wordt vastgemaakt. U hoeft dan niet meer in in en uit te checken met uw OV-chipkaart, maar u kunt gewoon in- en uitrijden. De fietstag is voor €2,50 verkrijgbaar bij de medewerkers van de fietsenstalling. De tag kan ook gekoppeld worden aan de abonnementen en bijvoorbeeld stallen op rekening. De fietsenstalling wordt beheerd door NS. Kijk voor meer informatie op ns.nl/snellerstallen.

Foutgeparkeerde fietsen rond het station verwijderen wij. Kijk op de informatiepagina voor fietsers waar u uw fiets kunt ophalen.

Routes

U kunt vanaf 23 februari gebruik maken van het fietspad langs het nieuwe station. Vanaf de wijk Enka is dit fietspad te bereiken via de Sterkerij. Vervolgens fietst u langs het nieuwe station. Ter hoogte van het Zuidplein wordt u omgeleid via Oranjelaan - Nassaulaan - Parkweg. Vanaf begin 2025 is het fietspad helemaal doorgetrokken richting het Spindopplein.

Het doorfietspad vanaf Veenendaal wordt ter hoogte van het parkeerterrein van het Spindopplein afgesloten, omdat het Zuidplein bouwterrein is. We hebben dit bouwterrein nodig voor de sloop van het oude station en de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel (Westtunnel) te maken. Fietsers worden omgeleid via Blokkenweg - Parkweg - Nassaulaan - Oranjelaan richting het station.

In het laatste kwartaal van 2024 starten we met de aanleg van het fietspad vanaf de langzaamverkeersbrug richting het station. Dit fietspad wordt door de Noordstrook aangelegd. Tot die tijd loopt de omleidingsroute via Akulaan-Sterkerij.

Het Zuidplein wordt afgesloten vanwege werkzaamheden. Daarom is het een jaar lang niet mogelijk om via de Oude Bennekomseweg naar het Spindopplein of het tankstation te rijden. Autoverkeer wordt omgeleid via Emmalaan - Vincent van Goghstraat - Parkweg.

Stationsgebouw

Ja, de verlichting in de bovenzijde van de toren is nog niet op gewenste niveau waardoor de zichtbaarheid nog niet optimaal is. Hier zullen nog aanpassingen volgen. Na aanpassing zal naar verwachting ook de leesbaarheid verbeteren. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze aanpassingen worden uitgevoerd.

Door aanpassingen in het ontwerp hebben niet alle zijden van de toren een klok. Er is voor gekozen om alleen aan de zijden van het busplein en het station een klok te plaatsen.

Werkzaamheden

Het Noordplein en Zuidplein worden vanaf 23 februari afgesloten omdat deze pleinen worden ingericht als bouwterrein. Dit is noodzakelijk om het oude station te kunnen slopen en de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel (Westtunnel) te maken. Begin 2025 gaan het Noord- en Zuidplein weer open. Meer informatie over wat we gaan doen vindt u op onze website onder Noordplein en Zuidplein.

Ja, woningen en winkels blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Daarvoor zijn wel omleidingen nodig. Dus het kan zijn dat u een andere route moet nemen dan u gewend bent. De juiste route wordt met borden aangegeven.