Veranderingen fietsenstallingen rondom het station

Op vrijdag 23 februari openen we het nieuwe station Ede-Wageningen. Hiervoor voeren we de komende weken een aantal voorbereidende werkzaamheden uit

Kom je op de fiets naar het station? Dan veranderen er nu al een aantal zaken. We gaan namelijk in fases een aantal fietsenrekken verwijderen. Dit betekent dat je niet overal meer je fiets kan parkeren en dat het drukker wordt in de fietsenstallingen. Hieronder lees je meer over wat we gaan en doen en wat dit voor jouw fiets betekent.

Wat gaan we doen?

Een van de voorbereidingen is het inrichten van een tijdelijke fietsenstalling achter de Frisokazerne. Hiervoor hebben we de fietsenrekken nodig die nu op het Noordplein en Zuidplein staan. De fietsenrekken verplaatsen we in delen naar de tijdelijke fietsenstalling.

Dit betekent dat je vanaf deze data je fiets op een andere plek neer moet zetten.

Hieronder vind je meer informatie over waar je wanneer je fiets niet kan parkeren. Ook op de borden ter plekke vind je informatie.

  • Op 6 februari verwijderen we de dubbele rekken op het Zuidplein (groene deel). Het is vanaf dan niet meer mogelijk om je fiets hier te parkeren. Zet je fiets tussen dinsdag 6 en vrijdagochtend 23 februari in een van de andere rekken op het Zuidplein.
  • Op 12 februari verwijderen we de rekken op het noordelijk deel van het Noordplein (gele deel). Je kunt je fiets dan nog wel op het Noordplein neerzetten, er zijn dan alleen geen rekken meer.
  • Vanaf 23 februari sluiten we alle bestaande fietsenstallingen rondom station Ede-Wageningen af. Fietsers zijn vanaf dan van harte welkom om de fiets in de nieuwe, bewaakte, fietsenstalling te parkeren. Deze fietsenstalling vind je aan de zuidkant van het station.

Let op: De ingang van de fietsenstalling zit op dezelfde hoogte als het perron. Je bereikt de ingang via een helling vanaf het Zuidplein

Daarnaast is het ook mogelijk om je fiets vanaf 23 februari te parkeren op de tijdelijke fietsenstalling achter de Frisokazerne. Bekijk hier de routes om vanaf 23 februari bij de nieuwe fietsenstallingen te komen. 

Alle overige fietsenstallingen rondom station Ede-Wageningen sluiten we vanaf vrijdag 23 februari. Je hebt tot uiterlijk 27 februari om je fiets weg te halen, anders wordt deze door de gemeente verwijderd.

Waarom gaan we dit doen?

Vanaf 23 februari richten we het Noordplein en Zuidplein in als bouwterrein. Deze bouwterreinen hebben we nodig voor de sloop van het oude station en het inrijden van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Hierdoor is een jaar lang geen ruimte voor een fietsenstalling op het Noordplein. Daarom richten we een tijdelijke fietsenstalling in.