Werkzaamheden fietspad voormalige spoorwegovergang Kerkweg

Vanaf maandag 8 april 2024 starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor het doortrekken van het fietspad aan zuidkant van de voormalige spoorwegovergang Kerkweg. In juni leggen we het fietspad daadwerkelijk aan.

Het doortrekken van het fietspad is onderdeel van de Doorfietsroute Ede - Veenendaal en het laatste onderdeel van de maatregelen die we hebben getroffen sinds de afsluiting van de spoorwegovergang Kerkweg.

Wat gaan we doen?

Vanaf 8 april tot en met 19 april verwijderen we de Japanse Duizendknoop zowel bovengronds als ondergronds. Hiervoor graven we grond af en brengen we weer schone grond aan. Daarnaast kappen we de spar om ruimte te maken voor het fietspad. Om deze boom te kappen is geen vergunning nodig.

Vervolgens leggen we tussen 3 juni en 14 juni het fietspad aan. Ook verwijderen we de twee huidige aansluitingen van het fietspad naar de Blokkenweg en Verlengde Blokkenweg, passen we de bermen aan en maken we een aansluiting vanaf het fietspad richting de Kerkweg.

Waarom gaan we dit doen?

Op de locatie waar het fietspad wordt doorgetrokken is vorig jaar Japanse Duizendknoop aangetroffen. Dit hardnekkige onkruid moeten we eerst bestrijden voordat we het fietspad aan kunnen leggen.

Wat merkt u hiervan?

Tussen 8 april en 19 april voeren we de werkzaamheden uit voor het verwijderen van de Japanse Duizendknoop. De weg en het fietspad blijven open tijdens deze periode. Tussen 3 juni en 14 juni leggen we het fietspad aan. Hiervoor moet het fietspad worden afgesloten. Fietsers worden over de rijbaan van de Blokkenweg en Verlengde Blokkenweg geleid.