Nieuws over de fiets- en wandelbrug bij de Sysselt

Op 22 juli is de fiets- en voetgangersbrug tussen Enka en de Sysselt geopend. Toen is gecommuniceerd dat in september de brug weer voor drie weken zou worden afgesloten vanwege laatste werkzaamheden. Een week voor de geplande afsluiting bleek dat de werkzaamheden ook zonder afsluiting konden worden uitgevoerd. We waren daar, net als veel omwonenden, natuurlijk heel blij mee en communiceerden meteen dat de brug dus niet dicht hoefde en dat de toegang tot de Sysselt op 30 september gereed zou zijn. Helaas….. een paar dagen geleden hebben we te horen gekregen dat de trappen en de doorgang naar de Sysselt pas volgende week vrijdag 6 oktober klaar is.  

Daarnaast moet de brug, ondanks eerdere berichtgeving, toch twee weken worden afgesloten. De afgelopen weken is door de regenval de terp uitgespoeld voordat we klaar waren met het werk. Daarvoor moeten we maatregelen nemen.
Vanaf 16 oktober gaat de brug en het fietspad daarom voor 2 weken weer grotendeels dicht. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk binnen werktijden uitgevoerd. Dit betekent dat in de avonden en het weekend de brug grotendeels open zal zijn. Met uitzondering van in ieder geval de dagen dat asfalt wordt gedraaid.
In deze weken wordt dan de terp gerepareerd en meteen ingezaaid zodat het zand niet meer weg kan spoelen bij heftige regen. Ook worden dan meteen de goten aangelegd evenals de deklaag op het fietspad (het rode asfalt) en de markering.  

Een vervelende boodschap voor iedereen die nu al met veel plezier gebruik maakt van de prachtige fiets-en wandelbrug. Het is nog even afzien. Bekijk hier de video met de reactie van de gemeente.