Fiets- en wandelbrug naar Sysselt open; directe wandelpad naar het bos nog even afgesloten

De fiets- en wandelbrug tussen de Enka en de Sysselt is sinds zaterdag 22 juli open. De directe wandelpaden naar het bos en het station zijn nog afgesloten tot eind september. Daarnaast sluit de brug in september nog drie weken om een aantal werkzaamheden af te ronden.

Wandelpad naar het bos

De directe wandelpaden vanaf de fiets- en wandelbrug richting het station en de Sysselt zijn nog afgesloten tot eind september. Om het bos in te gaan, loopt u nadat u de brug bent overgestoken nog een stuk rechtdoor. U kunt dan op een gegeven moment door een ingang in het hek het bos in.

Reptielenscherm

De directe wandelroute is nog even afgesloten omdat we het wandelpad nog moeten aanpassen aan het reptielenscherm. De hazelworm en zandhagedis leven namelijk in dit gebied en met het reptielenscherm voorkomen we dat deze dieren vanuit het bos het fietspad op kruipen.

Brug tijdelijk dicht

De brug gaat tijdelijk dicht voor 3 weken vanaf maandag 11 september. Dan maken we onder andere het voetpad af, en leggen we een laag rood asfalt zodat duidelijk is waar het fietspad loopt. Ook maken we de doorgang door het reptielenscherm en plaatsen we trappen.

Fietspad Enkalaan

De aansluiting van het fietspad op de Enkalaan (het pad dat langs het voetbalveldje loopt) is tijdelijk. Zodra de Noordstrook (de strook tussen het spoor en de Enka) verder ontwikkeld is, komt hier een definitief pad.