Feestelijke opening fiets- en wandelbrug Enka-Sysselt

Vanaf zaterdag 22 juli kun je alvast een voorproefje namen om over de spiksplinternieuwe brug van de Enka naar de Sysselt te wandelen en fietsen. Dat wordt genieten van het mooie uitzicht op de Veluwe, het ENKA-terrein en straks het nieuwe station Ede-Wageningen! Dat vieren we op 22 juli bij de brug met een gratis ijsje en een kleurplatenwedstrijd.

Op 22 juli ben je tussen 13:00 en 15:00 uur van harte uitgenodigd bij de brug om een gratis ijsje te halen bij onze ijskraam. En speciaal voor onze jongste brugbewonderaars is er een kleurwedstrijd. Je vindt de kleurplaat in de Ede Stad van 12 juli en in een downloadlink onderaan deze pagina. Op 22 juli kunnen kinderen tussen 13:00 en 13:30 uur hun ingekleurde kleurplaat meenemen naar de ijskraam. Daar vindt vervolgens om 14:00 uur de prijsuitreiking plaats. Zien we je daar?

Brug bijna af

Deze zomer kun je dus al gebruikmaken van de nieuwe brug; ook al is die nog niet helemaal af. Er komt nog een voetpad overheen, er worden nog een paar platen aan de buitenkant vervangen en de brug wordt nog mooi afgewerkt. Van 11 tot en met 29 september moet de brug daarom nog drie weken dicht om deze werkzaamheden af te kunnen maken. Daarna is de brug helemaal af.

Verder komt er een tijdelijke aansluiting van het fietspad over de brug op de Enkalaan. Zodra de Noordstrook verder ontwikkeld wordt, komt hier een definitieve aansluiting.

Download de kleurplaat (pdf, 922 KB)