1 april 02:00-09:00 uur afsluiting Klinkenbergerweg

Van vrijdag 31 maart tot en met maandag 3 april starten werken we aan de overkapping van het nieuwe station Ede-Wageningen. Deze werkzaamheden vinden plaats boven de Albertstunnel. Vanwege de veiligheid wordt de Klinkenbergerweg ter hoogte van de Albertstunnel afgesloten.

Wat gaan we doen?

Tijdens de korte afsluiting van de Klinkenbergerweg worden de overige 11 van de 20 kolommen op de perronfundering geplaatst. Deze stalen kolommen van 18 meter lengte dragen straks de gehele nieuwe stationsoverkapping. We hijsen de kolommen vanaf het Noordplein én bij Akoesticum. Een deel van de hijswerkzaamheden vindt plaats boven de Albertstunnel. Vanwege de veiligheid wordt de Klinkenbergerweg ter hoogte van de Albertstunnel daarom voor korte tijd afgesloten.

Wat merkt u ervan?

Op zaterdagochtend vroeg tussen 02:00 uur en 09:00 uur wordt de Klinkenbergerweg voor automobilisten afgesloten tussen het kruispunt Parklaan en kruispunt Emmalaan-Akulaan. Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers kunnen er langs, maar worden tijdens het hijsen direct boven de tunnel kort tegen gehouden. U kunt dan met uw fiets vanaf het Zuidplein door de reizigerstunnel naar het Noordplein.

Andere afsluitingen van de Klinkenbergerweg

In het volgende treinvrije weekend van 12 tot en met 15 mei vindt een langere afsluiting van de Klinkenbergerweg. Hierover informeren we u op een later moment verder over.