Informatie voor fietsers

Bij de opening van het nieuwe station zijn de fietsroutes voor het bereiken van het station iets anders geworden. Op deze pagina vindt u alle informatie over hoe je bij het nieuwe station komt, waar u moet parkeren en waarom we foutgeparkeerde fietsen gaan verwijderen.

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Bij het station heeft u twee mogelijkheden om uw fiets te parkeren.

De bewaakte fietsenstalling aan de zuidzijde.

Deze fietsenstalling is te bereiken via het fietspad langs het spoor. De nieuwe bewaakte fietsenstalling opent een half uur voor de eerste trein en sluit een half uur na de laatste trein.

De onbewaakte tijdelijke fietsenstalling aan de noordkant, achter de Frisokazerne.

Deze fietsenstalling is te bereiken via de Nieuwe Kazernelaan. u kunt hier altijd uw fiets parkeren.

Hoe kom ik met de fiets bij de fietsenstalling?

De nieuwe bewaakte fietsenstalling (eerste 24 uur gratis) vindt u aan de zuidkant ter hoogte van het perron. U bereikt de ingang via een helling vanaf het Zuidplein of het fietspad vanuit de Enkawijk. Vanuit de fietsenstalling loopt u zo het nieuwe station in

Kom je met de fiets vanuit de zuidwestelijke kant van Ede? Vanaf het fietspad langs het spoor word je omgeleid via de Blokkenweg, de Parkweg, de Nassaulaan en de Oranjelaan. Vanaf daar fiets je langs het Zuidplein en gebruik je de brug over de Klinkenbergerweg om bij de nieuwe fietsenstalling te komen. 

Vanuit de richting van Ede-Centrum bereik je de nieuwe fietsenstalling via de Emmalaan, Oude Bennekomseweg en de Doctor Hartogsweg. 

Vanuit de Enka, Bennekom en Wageningen bereik je de nieuwe fietsenstalling op het Zuidplein via de Sterkerij en de Doctor Hartogsweg. 

U bereikt deze via het kruispunt Klinkenbergerweg - Generaal Hackettlaan. U fietst vervolgens voor de Mauritskazerne langs. Voor de Frisokazerne slaat u linksaf om vervolgens achter de Frisokazerne bij de tijdelijke fietsenstalling uit te komen. Vanaf deze fietsenstalling loopt u via het looppad naar het station (perron 1).

Hoe fiets ik langs het station?

Met de verbouwing van het station is er veel veranderd in de omgeving van het station. Op deze kaart ziet u de fiets- en wandelpaden rondom het station.

Wat doen jullie aan alle fout geparkeerde fietsen op en langs het fietspad voor de NS fietsenstalling?

Het is niet alleen erg vervelend dat er zoveel fietsen verkeerd geparkeerd staan, maar het levert ook onveilige situaties op. Daarom gaan we op korte termijn de verkeerd geparkeerde fietsen verwijderen. Daarnaast zetten we extra verkeersregelaars in om mensen naar de juiste fietsenstallingen te verwijzen en zorgen we voor extra borden en bewegwijzering.

Waar kan ik mijn fiets ophalen als mijn fiets is verwijderd?

Op dinsdag 27 februari hebben wij alle fietsen op het Noordplein en Zuidplein bij station Ede-Wageningen verwijderd. We hebben beide pleinen nodig als bouwterrein. Dat we de fietsen gingen verwijderen stond bijvoorbeeld op gele borden bij de fietsenstallingen.

Omdat de fietsenwerkplaats van de gemeente vol zat, zijn de fietsen van het Zuidplein naar de nieuwe fietsenstalling van NS gebracht. Lees daarom hieronder waar u uw fiets op kan halen, afhankelijk van in welke fietsenstalling u uw fiets had gestald.

Heeft u uw fiets op de stoep of langs het fietspad gezet bij het station?

Dan hebben we uw fiets verplaatst naar de onbewaakte fietsenstalling aan de noordkant van het station.

We hebben uw fiets naar onze fietsenwerkplaats gebracht.

Ga naar de website van gemeente Ede. Hier leest u hoe u uw fiets op kan halen.

We hebben uw fiets naar de nieuwe fietsenstalling van NS gebracht.

Deze staan op de bovenste verdieping aan de linkerkant. Hier kan u uw fiets ophalen.

U heeft 4 weken de tijd om uw fiets op te halen.

Daarna gaan de fietsen naar onze fietswerkplaats.

Op de website van gemeente Ede leest u hoe u uw fiets op kan halen bij de fietswerkplaats.

Hoe kan ik gebruik maken van de nieuwe bewaakte fietsenstalling?

In de nieuwe fietsenstalling checkt u in en uit met uw OV-Chipkaart. U kunt ook gebruik maken van een fietstag die aan uw fiets wordt vastgemaakt. U hoeft dan niet meer in in en uit te checken met uw OV-chipkaart, maar u kunt gewoon in- en uitrijden. De fietstag is voor €2,50 verkrijgbaar bij de medewerkers van de fietsenstalling. De tag kan ook gekoppeld worden aan de abonnementen en bijvoorbeeld stallen op rekening. U kunt voor 24 uur uw fiets gratis parkeren in de bewaakte fietsenstalling. De fietsenstalling wordt beheerd door NS. Kijk voor meer informatie op ns.nl/snellerstallen