Tijdelijke wandelroute naar de Sysselt

Tijdelijke wandelroute naar de Sysselt

Vanaf half december is een tijdelijke wandelroute vanaf het station Ede-Wageningen richting de Sysselt beschikbaar. Deze route is beschikbaar totdat de langzaamverkeersbrug klaar is. De tijdelijke route loopt over het terrein van het World Food Center en biedt wandelaars een extra route richting de Sysselt.

Hoe loopt de tijdelijke wandelroute?

De tijdelijke wandelroute richting de Sysselt is op twee manieren te bereiken. De eerste mogelijkheid is via het Noordplein naar het Frisopark, hier kunt u omhooglopen tussen de Mauritskazerne en Frisokazerne. Vervolgens kunt u uw route vervolgen richting de Sysselt. De andere mogelijkheid is via perron 1. U loopt hiervoor richting de P&R en vervolgens voor de Frisokazerne langs. Daarna kunt u gebruikmaken van de tijdelijke route richting de Sysselt.

De tijdelijke wandelroute loopt over het terrein van het World Food Center, een gebied dat volop in ontwikkeling is. De wandelroute is een tijdelijk pad en zal grotendeels aangelegd worden als zandpad. De wandelroute wordt aangegeven met bordjes en deels begeleid door hekken. Als u met de auto of fiets richting de Sysselt gaat, blijft de route via de P-Veluwe de beste route.

Waarom wordt de tijdelijke wandelroute aangelegd?

Deze tijdelijke route wordt aangelegd omdat sinds augustus 2022 de spoorwegovergang Sysselt en de wandelroute langs het spoor richting de Sysselt zijn afgesloten vanwege de bouw van de langzaamverkeersbrug. Door deze werkzaamheden was het niet langer veilig om dit wandelpad open te houden. Hierdoor is de Sysselt alleen nog bereikbaar via de P-Veluwe. In de afgelopen maanden hebben we verschillende mogelijkheden voor tijdelijke wandelroutes richting de Sysselt onderzocht. Vanwege bouwwerkzaamheden op het terrein van World Food Center en ecologische beperkingen heeft dit even geduurd. De tijdelijke route blijft in gebruik tot augustus 2023.