Geen treinen en afsluiting Klinkerbergerweg van 12 tot 15 mei 2023

In het weekend van 12 tot 15 mei vinden er weer grote en spectaculaire werkzaamheden plaats. Om een prachtige overkapping op het nieuwe station Ede-Wageningen te realiseren, worden dan de eerste 11 perronkappen geplaatst. Ook wordt de langzaamverkeersbrug naar de Sysselt ingehesen.

Om de perronkappen veilig op hun plek te krijgen, moet de Klinkenbergerweg ter hoogte van de Albertstunnel afgesloten worden. Auto's, bussen, fietsers en voetgangers krijgen dus te maken met een omleiding. Dit is vervelend, maar helaas noodzakelijk omdat er met 65 ton boven de tunnel wordt gehesen. De perronkappen zijn helemaal voorgebouwd op het werkterrein aan de Akulaan en daarom is het mogelijk om het eerste deel (11 kappen) van de overkapping van het station in slechts één weekend te plaatsen. Het tweede deel (12 kappen) wordt in het weekend van 7 tot 10 juli geplaatst. Er is dan geen afsluiting van de Klinkenbergerweg nodig. Wel rijden er beide weekenden geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. Er worden dan bussen ingezet.

Omleidingskaart auto

Omleidingskaart fiets

Ter plekke kijken en je vragen stellen?

Wilt u meekijken naar de spectaculaire werkzaamheden die plaatsvinden in het weekend van 12 tot 15 mei? Dat kan! Vlakbij het Akoesticum heeft u een prachtig uitzicht op de bouwplaats en de werkzaamheden. Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei staat er ook een barista waar u wat te drinken kunt halen. Ook zijn er op 12 en 13 mei tussen 12:00 en 13:00 uur Spoorzone-collega's aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over de werkzaamheden en het nieuwe station. Bekijk de afbeelding hieronder voor de zichtlocatie met barista. De werkzaamheden zijn van 12 tot 15 mei ook live te volgen via de Spoorzone-webcam en de Spoorzone Ede App.