Fietspad Badweg tijdelijk weer open

De Badweg gaat tijdelijk weer open voor voetgangers en fietsers van 17 september tot 30 oktober. De Badweg was sinds 28 februari 2022 afgesloten vanwege de werkzaamheden voor het nieuwe station Ede-Wageningen.

Afgelopen zomer zijn aanpassingen gedaan aan de noordelijke fietsoversteek over de Klinkenbergerweg en kruising Emmalaan-Oude Bennekomseweg. De bedoeling was  om een verbeterde oversteek voor fietsers en voetgangers te creĆ«ren. Deze aanpassing is bedacht in nauwe afstemming met basisschool De Ontdekking en gebruikers van de route. Helaas is dit niet in een keer volledig goed uitgevoerd. We zijn bezig om de kruising verder aan te passen en nemen hierin de laatste reacties die we ontvangen hebben op de aanpassingen mee.

Ondertussen hebben wij met aannemer EdesPoort gekeken of de Badweg tijdelijk op een veilige manier kan worden opengesteld voor voetgangers en fietsers. Dit is mogelijk en daarom is van 17 september tot 30 oktober de Badweg tijdelijk weer open. In deze periode werken wij verder aan de aanpassingen aan de fietsoversteek Klinkenbergerweg en kruising Emmalaan - Oude Bennekomseweg. De verbeterde kruising is dan klaar zodra de Badweg definitief wordt afgesloten. 

In de uiteindelijke eindsituatie komt er een goede en veilige verbinding langs het station voor de fietsers, zodat die vrij van autoverkeer de Klinkenbergerweg over kunnen.