Afsluiting spoorwegovergang en parkeerplaats de Sysselt

Vanaf 17 augustus wordt de spoorwegovergang bij de Sysselt (bij de Dr. Hartogsweg) afgesloten. De parkeerplaats bij de overgang wordt ingericht als nieuw leefgebied voor hazelwormen. U kunt in plaats hiervan parkeren op de parkeerplaats P-Veluwe bij het voormalig PMT-gebouw/oude locatie Pizza&Pizza. Wandelaars en fietsers kunnen de spoorwegovergang nog oversteken.

Vanaf december 2021 rijden er meer treinen als gevolg van Programma Hoogfrequent Spoor. De spoorwegovergang wordt daarom vervangen door een verkeersviaduct voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen op deze manier veilig het spoor oversteken. Als het viaduct gereed is, wordt de spoorwegovergang Sysselt gesloten. Daarmee is er ook minder kans op verstoringen.

Nieuw viaduct

Vanaf begin volgend jaar begint aannemerscombinatie EdesPoort met de aanleg van een nieuw verkeersviaduct voor langzaam verkeer over het spoor. Dit viaduct gaat de spoorwegovergang bij de Sysselt vervangen. Op het moment dat het verkeersviaduct gereed is en aangesloten is op de omliggende fiets- en voetpaden gaat de spoorwegovergang helemaal dicht. Totdat het viaduct klaar is, kunnen fietsers en voetgangers nog gebruik maken van de spoorwegovergang

Hazelwormen

Op de locatie van het nieuwe viaduct leven hazelwormen. Deze beschermde diersoort verplaatsen we in september naar de parkeerplaats bij de spoorwegovergang Sysselt. We passen de parkeerplaats zo aan, dat het een goed leefgebied wordt voor de wormen.