Afsluiting Dr. Hartogsweg

In april wordt de Dr.Hartogsweg afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.  Dit omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan zowel de Badweg, het Polar Bearplein en de ontwikkeling van een nieuw appartementencomplex bij ENKA.

De afsluiting geldt vanaf de voormalige P+R Badweg tot ter hoogte van het Poortgebouw. Het overige gedeelte van de Dr. Hartogsweg (richting de Sysselt) blijft open en is bereikbaar via de Akulaan. Vanaf januari was de weg al afgesloten voor autoverkeer. In overleg met de Grondbank, basisschool De Ontdekking en de bewonerscommissie hebben we de weg nog tijdelijk open gehouden voor fietsers en voetgangers. We hebben ook samen gekeken naar een nieuwe veilige route voor fietsers en voetgangers.

Nieuwe route

Veilig de Klinkenbergerweg oversteken kunt u bij de aansluiting Akulaan-Klinkenbergerweg. Deze kruising met verkeerslichten is voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten. Aan de zuidkant van de Akulaan komt een voetpad, zodat ook voetgangers veilig kunnen lopen. Op de tekening kunt u zien, hoe de nieuwe route voor fietsers en voetgangers loopt. Als het nieuwe station eenmaal klaar is, dan komt er ook een nieuwe voetgangers en fietsverbinding over de Klinkenbergerweg.