Aanpassen fietspad bij oude spoorwegovergang Kerkweg vertraagd

Het fietspad bij de oude spoorwegovergang bij de Kerkweg wordt rechtdoor getrokken. Dit stond al in de planning voor deze zomer, maar helaas is op deze plek onkruid (Japanse Duizendknoop) aangetroffen. Die moeten we eerst bestrijden.

Het aanpassen van het fietspad loopt hierdoor een jaar vertraging op. Naar verwachting is de aanpassing voor de zomer van 2024 klaar. Tot die tijd is het nog even slalommen op de fiets.

Verwijderen Japanse Duizendknoop

Voordat we het fietspad rechtdoor kunnen trekken, moeten we de Japanse Duizendknoop weghalen. Als we die niet verwijderen, is de kans groot dat de wortels het fietspad aantasten. De Japanse Duizendknoop is een plant met hardnekkige wortels die je niet makkelijk weghaalt. We bestrijden deze plant door de wortels te stomen. Dit moeten we meerdere keren herhalen.

Wat merkt u ervan?

De locatie van de Japanse Duizendknoop wordt met hekken afgezet en deels afgegraven. Daarna worden vinden meerdere keren werkzaamheden en controles plaats voor het verwijderen van de plant. We houden u via de website op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.