31 maart t/m 4 april 05:00 uur geen treinen via station Ede-Wageningen

Vanaf vrijdag 31 maart 05:00 uur tot en met dinsdag 4 april 05:00 uur rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS en Connexxion zorgen voor vervangend busvervoer. Deze bussen vertrekken vanaf het Noordplein. Bij de bussen kunt u ook in/uitchecken, op de perrons is dit niet mogelijk. Meer informatie over het vervangend vervoer vindt u in de reisplanner. Dinsdagochtend 4 april vanaf 05:00 uur rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

Wat gaan we doen?

Van vrijdagochtend 31 maart tot en met dinsdagochtend 4 april werken we vier dagen lang op en rond het spoor waardoor er geen treinen kunnen rijden. In dit weekend worden de overige 11 kolommen geplaatst. Deze kolommen dragen straks de perronoverkapping. Hiervoor hijsen we kolommen vanaf het Noordplein én bij Akoesticum.

Naast het plaatsen van de kolommen wordt er ook gewerkt aan de railinzetplaats bij de oude spoorwegovergang Sysselt. Een railinzetplaats is een plek waar voertuigen het spoor op kunnen, bijvoorbeeld hulpdiensten bij calamiteiten. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart en in het treinvrije weekend wordt de overgang zelf vervangen.

De werkzaamheden starten vrijdagochtend 31 maart om 05:00 uur en duren tot en met de dinsdagochtend 4 april om 05:00 uur. Dinsdagochtend 4 april rijdt de trein weer volgens de dienstregeling.

Wat merkt u ervan?

Voor de werkzaamheden wordt gebruikgemaakt van kranen en staat de verlichting aan. Kortom, deze werkzaamheden geven overlast. We stellen de verlichting zo goed mogelijk af, zodat alleen de werkvakken worden verlicht. Maar we kunnen niet voorkomen dat omwonenden hinder ondervinden door licht en geluid. Onze excuses voor deze overlast.

Andere treinvrije weekenden

In de komende maanden werken we nog een paar weekenden op en rond het spoor waardoor er geen treinen kunnen rijden. Een overzicht van alle komende treinvrije periodes vindt u op de pagina over de treinvrije periodes