29 juli t/m 13 augustus 2024 geen treinen via Ede-Wageningen

Tussen maandagochtend 29 juli 01:00 uur en dinsdagochtend 13 augustus 05:00 uur rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS en RRReis zorgen voor vervangend busvervoer tussen de stations Driebergen-Zeist, Arnhem en Amersfoort.

Deze bussen vertrekken van het busstation aan de zuidkant van het station. Bij de bussen kunt u ook in-/uitchecken. Bekijk voor u gaat reizen de reisplanner en houd rekening met een langere reistijd.
Dinsdagochtend 13 augustus rijden de treinen tussen Arnhem en Utrecht weer volgens dienstregeling. Vanwege werkzaamheden rondom station Amersfoort blijft de dienstregeling van de Valleilijn nog tot maandag 19 augustus aangepast.

Let op: vanaf 22 juli is spoor 5 buiten gebruik. De intercity Arnhem-Nijmegen vertrekt in die week vanaf perron 4, de stoptrein Wolfheze-Oosterbeek-Arnhem vertrekt dan vanaf perron 1.

Reizigerstunnel afgesloten

Tijdens de treinvrije periode moet de reizigerstunnel helaas afgesloten worden vanwege werkzaamheden. Dit betekent dat het station alleen via de zuidzijde bereikbaar is.

Kom je met de fiets naar het station? Parkeer deze dan tijdens de werkzaamheden in de overdekte NS-fietsenstalling aan de zuidkant van het station. Deze is de eerste 24 uur gratis.

Daarnaast zet NS pendelbusjes in tussen de P+R aan de noordzijde van het station en het busplein aan de zuidzijde van het station. Van maandag t/m vrijdag rijden de pendelbussen tussen 05:30 uur en 01:00 uur, op zaterdag tussen 07:00 uur - 01:00 uur en op zondag tussen 08:00 uur - 01:00 uur. De exacte dienstregeling is te vinden bij de vertrekhalte. Deze busjes vertrekken overdag ieder kwartier. In de avond, vanaf 19:00 uur, rijdt de pendelbus ieder half uur. 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze treinvrije periode slopen we de oude reizigerstunnel en worden er werkzaamheden uitgevoerd op en rond het spoor. In deze periode wordt ook de Westtunnel ingereden vanaf het Frisopark, naar het Noordplein en vervolgens op zijn definitieve plek. De tunnelelementen staan al te wachten in het Frisopark. Als de tunnel is ingereden wordt het zand weer aangevuld en leggen we het spoor weer terug.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

In de treinvrije periode wordt 24 uur per dag gewerkt, dus ook ’s nachts. In deze periode slopen we onder andere de reizigerstunnel van het oude station. Omwonenden kunnen trillings- en geluidsoverlast door ervaren. Ook de sloopwerkzaamheden gaan dag en nacht door. Voor de werkzaamheden wordt gebruikgemaakt van kranen en andere machines. En de verlichting staat aan.

We doen ons best om de overlast zo veel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door de verlichting zo goed mogelijk af te stellen, zodat alleen de werkvakken worden verlicht. Desondanks zullen de werkzaamheden tijdens deze treinvrije periode meer overlast veroorzaken dan u van eerdere periodes gewend bent.

Onze excuses hiervoor.