29 juli t/m 13 augustus 2024 geen treinen via Ede-Wageningen

Tussen maandagochtend 29 juli 01:00 uur en dinsdagochtend 13 augustus 05:00 uur rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS en RRReis zorgen voor vervangend busvervoer tussen de stations Driebergen-Zeist, Arnhem en Barneveld.

Deze bussen vertrekken van het busstationon aan de zuidkant van het station. Bij de bussen kunt u ook in-/uitchecken. Bekijk voor u gaat reizen de reisplanner en houd rekening met een langere reistijd.
Dinsdagochtend 13 augustus rijden de treinen tussen Arnhem en Utrecht weer volgens dienstregeling. Vanwege werkzaamheden rondom station Amersfoort blijft de dienstregeling van de Valleilijn nog tot maandag 19 augustus aangepast.

Let op: vanaf 22 juli is spoor 5 buiten gebruik. De intercity Arnhem-Nijmegen vertrekt in die week vanaf perron 4, de stoptrein Wolfheze-Oosterbeek-Arnhem vertrekt dan vanaf perron 1.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze treinvrije periode verwijderen we de sporen en oude ballast en we ontgraven tot aan de tunnel. Daarnaast wordt de oude reizigerstunnel gesloopt en werken we op en rond het spoor.

Aan het eind van deze treinvrije periode wordt de Westtunnel ingereden vanaf het Noordplein. De tunnelelementen, staan al te wachten in het Frisopark.  Als de tunnel is ingereden wordt het zand weer aangevuld en leggen we het spoor weer terug.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

In de treinvrije periode wordt 24 uur per dag gewerkt, dus ook ’s nachts. In deze periode slopen we onder andere de reizigerstunnel van het oude station. Omwonenden kunnen trillings- en geluidsoverlast door ervaren. Ook de sloopwerkzaamheden gaan dag en nacht door. Voor de werkzaamheden wordt gebruikgemaakt van kranen en andere machines. En de verlichting staat aan.

We doen ons best om de overlast zo veel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door de verlichting zo goed mogelijk af te stellen, zodat alleen de werkvakken worden verlicht. Desondanks zullen de werkzaamheden tijdens deze treinvrije periode meer overlast veroorzaken dan u van eerdere periodes gewend bent.

Onze excuses hiervoor.