26 & 27 november geen treinen via station Ede-Wageningen

In het weekend van 26 en 27 november rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS zorgt voor vervangend busvervoer tussen Driebergen-Zeist en Arnhem. Deze bussen vertrekken vanaf het Noordplein. Bij de bussen kunt u ook in/uitchecken, op de perrons is dit niet mogelijk.  Meer informatie over het vervangend vervoer vindt u via NS-reisplanner. Maandagochtend 28 november rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

Wat gaan we doen?

In het weekend van 26 en 27 november werken we op en rond het spoor waardoor er geen treinen kunnen rijden. We maken onder andere de schouwpaden af, we werken aan de railinzetplaats bij de Kerkweg en aan de bovenleiding van de Valleilaan. Ook plaatsen we op twee plekken raildempers (bij de wissel Blokkenweg en wissel Sysselt) waarmee het spoor wat stiller wordt en stabiliseren we het spoor met een zogenaamde ‘stopmachine’.

De werkzaamheden starten in de vroege zaterdagochtend rond 01.00 uur en duren tot zondag 27 november rond 23.00 uur. Vanaf maandagochtend 28 november rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

Wat merkt u ervan?

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken proberen we de werkzaamheden zoveel mogelijk tussen 7:00 en 23:00 uur uit te voeren. Voor deze werkzaamheden zal de overlast meevallen. Voor de stopmachine ligt dat helaas anders. In verband met werkzaamheden elders in het land, is deze machine alleen beschikbaar in de nacht van zaterdag op zondag. Voor deze werkzaamheden gebruiken we ook kranen, staan er machines op het spoor en staat de verlichting aan. We stellen de verlichting zo goed mogelijk af, zodat alleen de werkvakken worden verlicht. Maar we kunnen niet voorkomen dat omwonenden hinder ondervinden, zoals licht, geluid en lichte trillingen. Excuses voor deze overlast.