11 februari 07:00-10:00 uur: korte afsluiting Klinkenbergerweg

In het weekend van 11 en 12 februari starten we met de bouw van de overkapping van het nieuwe station Ede-Wageningen. Deze werkzaamheden vinden plaats boven de Albertstunnel. Vanwege de veiligheid wordt de Klinkenbergerweg ter hoogte van de Albertstunnel afgesloten.

Wat gaan we doen?

Tijdens de korte afsluiting van de Klinkenbergerweg worden 9 van de 20 kolommen op de perronfundering geplaatst. Deze stalen kolommen van 18 meter lengte dragen straks de gehele nieuwe stationsoverkapping. Het inhijsen van deze kolommen gebeurt vanaf het voorbouwterrein aan de Akulaan en vanaf de dr. Hartogsweg/Zuidplein naast perron 5 bij de groene fietsenstalling. Een deel van de hijswerkzaamheden vinden plaats boven de Albertstunnel. Vanwege de veiligheid wordt de Klinkenbergerweg ter hoogte van de Albertstunnel daarom voor korte tijd afgesloten.

Wat merkt u ervan?

Op zaterdagochtend tussen 07:00 uur en 10:00 uur wordt de Klinkenbergerweg voor automobilisten afgesloten tussen het kruispunt Parklaan en kruispunt Emmalaan-Akulaan. Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers kunnen er langs, maar worden tijdens het hijsen direct boven de tunnel kort tegen gehouden. U kunt dan met uw fiets vanaf het Zuidplein door de reizigerstunnel naar het Noordplein.

Andere afsluitingen van de Klinkerbergerweg

Ook op de volgende momenten is de Klinkenbergerweg kort afgesloten vanuit veiligheidsoverwegingen.

  • Vrijdagmiddag 31 maart is er een korte afsluiting (max. 10 minuten), ergens tussen 15:00 – 17:00 uur.
  • Zaterdag 1 april van 2:00 – 9:00 uur.